• Deň jablka
          • Deň jablka

          • Piatok 21. 10. 2022 sa niesol v znamení Dňa jablka. Žiaci 8. ročníka navštívili  počas 4. vyučovacej hodiny žiakov prvého stupňa a priblížili im dôležitosť konzumácie jabĺk formou prezentácie a rôznych aktivít. Ďalšiu hodinu zavítali aj do tried na druhom stupni. Pre starších žiakov mali prichystanú prezentáciu a kvíz, vďaka ktorému sa mohli dozvedieť veľa zaujímavých informácií o tomto ovocí a jeho prospešných vlastnostiach pre ľudský organizmus.

        • Svetový deň zdravej výživy
          • Svetový deň zdravej výživy

          • Svetový deň zdravej výživy sa oslavuje každý rok 16. októbra na pamiatku založenia Organizácie pre výživu a poľnohospodárstva Spojených národov /FAO/ v roku 1945.

            Svetový deň zdravej výživy zdôrazňuje potrebu stravovať sa zdravo. Výživa je významný faktor životného štýlu, ktorý ovplyvňuje naše zdravie. Spoločne s fyzickou aktivitou a genetickou dispozíciou sa podieľa na výslednom zdraví človeka. 

            V našej škole sme si tento deň pripomenuli 17. októbra 2022. Všetci žiaci 1. – 9. ročníka si pozreli prezentáciu o zdravej výžive: o zložení potravín, rôznorodosti potravín,  o energetickej a biologickej hodnote, o správnom pomere základných zložiek potravy -  bielkovín, tukov, cukrov, vitamínov a minerálnych látok, o potrebe konzumovať ovocie a zeleninu,  o dôležitosti  každodenného pohybu,  o dodržiavaní pitného režimu, o správnom a nesprávnom stravovaní.

            Potom sa žiaci venovali rôznym aktivitám:

            skladali potravinovú  pyramídu, nakupovali potraviny, obrázky so zdravými a nezdravými jedlami a potravinami priraďovali  usmievavému a smutnému smajlíkovi. zostavovali jedálny lístok, riešili tajničky, porovnávali životný štýl Hamča a Športka, vypĺňali dotazník o zdraví.

            Najstarší žiaci sa oboznámili s princípmi výživy, pozitívami a negatívami vegetariánstva, vegánstva, vitariánstva, makrobiotickej stravy, paleolitickej stravy.

            Po zaujímavých a tvorivých úlohách si pochutili  na ovocí, zelenine, zdravých nátierkach a koláčoch, ktoré im pripravili rodičia.

        • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry
          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • Dňa 13. 10. 2022 prebehla prvá časť OSJL. Zúčastniť sa jej mohli žiaci 8. a 9. ročníka. Záujem prejavili Liliana Ciroková, Liliana Gašparíková a Simona Šípošová (8. ročník) a Anetta Šabová (9. ročník). Žiaci písali online  test, v ktorom boli zahrnuté všetky roviny jazyka a literatúra. Na vypracovanie 25 otázok mali 35 minút. Následne ich čakala transformácia textu a rečnícky prejav. Úspešnými riešiteľkami sa stali Liliana Gašparíková a Anetta Šabová. V OK OSJL, ktoré sa bude konať 10. novembra 2022 v Topoľčiankach bude našu školu reprezentovať Liliana Gašparíková. 

            Blahoželáme a do ďalšieho kola želáme veľa úspechov a tvorivých síl.

        • Jesenné aranžovanie
          • Jesenné aranžovanie

          • Vo štvrtok 13. októbra 2022 sa v našej škole konala súťaž v jesennom aranžovaní. Súťažilo 39 žiakov 1. - 7. ročníka. Z prineseného ovocia, zeleniny, lesných plodov, farebného jesenného lístia, vetvičiek a konárikov, kôry žiaci tvorili a pretvárali plody na veselé tekvičky, ježkov, húseničky, zajkov, prasiatka, krokodílov, veveričky, lesné rodinky, hotel, hrôzodom, strašidelný les, ikebany, svietniky. Pracovali a tvorili samostatne alebo v skupinkách. Pri tvorení využili svoje zručnosti, tvorivosť a fantáziu. Súťažiaci boli zaradení do troch kategórii: v prvej kategórii súťažili žiaci 1. a 2. ročníka, v druhej kategórii žiaci 3. a 4. ročníka, v  tretej kategórii žiaci 5. a 7. ročníka a osobitnú kategóriu tvorili skupinové práce. Hodnotiaca porota v zložení pedagógov mala naozaj veľmi zložitú úlohu. Spomedzi všetkých vytvorených prác ohodnotila v každej kategórii nasledovné práce:

            1. kategória

            1. miesto - Lilien Elizabeth Zacharová (2. roč.) - Tajomné ružičky

            2. miesto - Ema Lieskovská  (1. roč.) - Tekvicová záhrada

            3. miesto - Eliška Mikušová  (1. roč.) - Ježkovia a húsenica

             

            2. kategória

            1. miesto - Amália Minárová (4. roč.) - Pán Kapustička, Húsenica Ela

            2. miesto - Jakub Krajčovič (3. roč.) - Dno oceánu

            3. miesto - Dorota Kukučková (4. roč.) - Jesenná ikebana

             

            3. kategória 

            1. miesto - Simona Šabová  (5. roč.) - Lesný ježko

            2. miesto - Natália Juríková (5. roč.) - Jesenná láska

            3. miesto - Lukáš Minár (5. roč.) - Jesenná sova, Traja kamaráti

                                                                 

            Skupinové práce

            1. miesto - Diana Kováčová (4. roč.), Eliška Rybanská (4. roč.), Ema Rybanská (6. roč.)  - Hrôzodom

            2. miesto - Jakub Fides (3. roč.), Adam Haspra (3. roč.) - Hniezdo vo vzduchu, Kamarátky veveričky, Tri prasiatka a ježko 

            3. miesto - Tamara Ondrejmišková (3. roč.), Viktória Šurdová (3. roč.) - Sova v lese                                                                            

            Všetkým zúčastneným súťažiacim do ďalšieho tvorenia želáme veľa nových nápadov, tvorivosti a fantázie.

          • Biela pastelka

          • Dňa 23. septembra 2022 sa v našej škole uskutočnila zbierka Biela pastelka, ktorú každoročne organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Úlohou tejto finančnej zbierky je finančná pomoc nevidiacim vrátiť sa do života - napr. výcvik vodiacich psov, psychologické poradenstvo, naučiť nevidiacich žiť bez zraku.

            Ďakujeme za všetky príspevky pre nevidiacich. Spoločne sa nám podarilo vyzbierať 105 €.

            Veľká vďaka patrí VÁM, ktorí ste prispeli, a tak sa rozhodli pomôcť.

          • Prerušenie školského vyučovania

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že na základe odporúčania RÚVZ v Nitre sa od 06. 10. 2022 do 10. 10. 2022 (vrátane) prerušuje školské vyučovanie v 1. – 9. ročníku z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov.

            Z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 Vám odporúčame, aby ste deti otestovali.

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Ponožkový október
          • Ponožkový október

          • Naša škola sa zapojila do projektu PONOŽKOVÝ OKTÓBER.

            Cieľom projektu je vyzbierať ponožky pre ľudí, ktorí sú bez domova.

            Ak sa rozhodnete do tejto zbierky zapojiť, prineste NOVÉ ponožky a vhoďte ich do pripravenej škatule na chodbe našej školy.

            Ponožky môžete priniesť do 27. októbra 2022.

            Po ukončení kampane spočítame koľko párov sa vyzbieralo a v spolupráci s OZ Podaj ďalej ponožky odovzdáme ľuďom bez domova.

            Všetkým darcom vopred veľmi pekne ďakujeme.

        • Brána jazykov otvorená
          • Brána jazykov otvorená

          • Dňa 27. 9. 2022 sa žiaci 8. ročníka - Liliana Gašparíková, Zuzana Garajová a Adrian Minár zúčastnili jazykovej súťaže Brána jazykov otvorená, ktorá sa každý rok koná na Gymnáziu Janka Kráľa v Zlatých Moravciach. Táto súťaž sa každoročne uskutočňuje pri príležitosti Európskeho dňa jazykov. Naši žiaci si zmerali sily so svojimi rovesníkmi na rôznych stanovištiach, kde riešili zaujímavé úlohy v rôznych jazykoch -  anglický, nemecký, španielsky, ruský a francúzsky. Naše družstvo pod názvom Hokaydo sa umiestnilo na úžasnom deviatom mieste spomedzi 28 družstiev, k čomu im srdečne blahoželáme. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník tohto zaujímavého podujatia. 

      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 289, Obyce
        • Základná škola - 037 633 22 04 Školská jedáleň (odhlasovanie stravy) - 0915/330198 Fax: 037 633 21 66
        • Školská 289 95195 Obyce Slovakia
        • IČO 37865137
        • DIČ 2021650213
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje