• OBEDY ZADARMO od 1. 5. 2023 pre žiakov
          • OBEDY ZADARMO od 1. 5. 2023 pre žiakov

          • Nárok na dotáciu má každý žiak ZŠ:

            • ktorého zákonný zástupca požiada o dotáciu na stravovanie
            • je prítomný na vyučovaní
            • odoberie obed

            Žiadosť treba vyplniť do 31. 3. 2023.

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

            Nárok na dotáciu na obedy má aj žiak, ktorý má špecifické potreby na stravovanie a nemôže konzumovať stravu v ŠJ. Zákonný zástupca tohto žiaka tak isto musí požiadať o dotáciu a predložiť ZŠ doklad od lekára špecialistu, že jeho dieťa nemôže konzumovať stravu pripravenú v ŠJ.

            Dotácia bude vyplatená zriaďovateľom zákonnému zástupcovi žiaka.

            V prípade, že sa vaše dieťa v školskej jedálni nestravovalo, je zároveň potrebné, požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov, je potrebné vyplniť zápisný lístok stravníka.

            Dotácia na stravu sa od 1. 5. 2023 bude poskytovať v sume:

            2,10 € za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni

            2,30 € za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni

            V prípade, že žiak nebude na vyučovaní a nebude včas odhlásený, zákonný zástupca je povinný uhradiť celú výšku stravného.

            V prípade, že žiak nie je načas odhlásený, 24 hod. vopred, najneskoršie do 14 hod., má zákonný zástupca prvý deň neprítomnosti právo odobrať obed do vlastných nádob a dieťa na ďalšie dni má odhlásiť. 

            Zároveň je potrebné, aby žiaci prihlásení na dotované obedy mali do 30. 4. 2023 uhradené všetky predpísané platby a prípadné nedoplatky na stravnom.

        • Biblická olympiáda
          • Biblická olympiáda

          • V tomto školskom roku sme sa zapojili do vedomostnej súťaže, ktorej cieľom je vychovávať žiakov k hodnotám a medziľudským vzťahom na základe spoznávania biblických postáv a udalostí. Predmetom bolo čítanie vybraných biblických kníh Starého a Nového zákona. Podobne ako vo výtvarnej biblickej súťaži aj tu sme sa v triednych kolách zamerali na príbeh kráľovnej Ester, s ktorou mali spoločnú tému: Odvaha a dôvera v Boha. Po prečítaní textu, sledovaní ukážok hraného a animovaného filmu riešili žiaci rôzne typy zadaní: testové úlohy, určovanie súradníc, dopĺňanie chýbajúcich slov, analýza ilustrácií, zoraďovanie deja v časovo-logickej postupnosti. Víťazmi triednych kôl sa stali:

            4. ročník: Diana Kováčová; Teodor Filipčík, Martin Garaj

            5. ročník: Hana Rubaninská, Samuel Klikáč, Richard Krajmer

            6. ročník: Timotej Pavelka, Nina Líšková, Matúš Solčiansky

            7. ročník: Andrea Solárová, Zara Drexlerová, Adam Minár

            8. ročník: Liliana Gašparíková, Zuzana Garajová, Laura Kováčová

            9. ročník: Anetta Šabová, Alica Juríková

            Najúspešnejšou trojicou boli žiaci s najvyššou percentuálnou úspešnosťou: Liliana Gašparíková (1. m.), Anetta Šabová (2. m.), Alica Juríková (3. m.).

        • Biblia očami detí a mládeže
          • Biblia očami detí a mládeže

          • V tomto školskom roku sme sa zapojili do výtvarnej súťaže, ktorú organizuje Katolícke pedagogické a katechetické centrum v Levoči. Jej cieľom je podporiť nápaditosť a originálnosť vnímania života biblických postáv a privádzať žiakov k poznávaniu Biblie a záujmu o ňu. Predmetom bolo čítanie vybraných biblických kníh Starého a Nového zákona a následné zobrazenie. My sme sa zamerali na príbeh kráľovnej Ester. Žiaci stvárňovali tému: Odvaha a dôvera v Boha. Víťazné výkresy zo školského kola, ktoré posielame do diecézneho/krajského kola, sú práce z:

            3. kategórie: Dorota Kukučková (4. roč.)

            4. kategórie:  Hana Rubaninská (5. roč.), Timotej Pavelka (6. roč.)

            5. kategórie: Zuzana Garajová (8. roč.), Zara Drexlerová (7. roč.), Anetta Šabová (9. roč.)

            8. kategórie: Štefan Kováč (9. roč.).

            Štefan Kováč získal v diecéznom/krajskom kole CENU POROTY

            Blahoželáme!

        • Olympijský odznak všestrannosti
          • Olympijský odznak všestrannosti

          • Krajské kolo Levice

            Citius Altius Fortius - Rýchlejšie vyššie silnejšie

            V duchu olympijského hesla a v duchu fair play sme 14. 3. 2023 reprezentovali našu školu na krajskom kole olympijského odznaku všestrannosti v športovej hale v Leviciach. Do krajského kola sa mohla prihlásiť každá škola Nitrianskeho kraja, ktorá sa zapojila školským kolom do celoslovenského merania. 

            Na dráhe zručnosti sme sa popasovali s preskokmi cez prekážky, podliezaním, preliezaním, prenášaním ťažkých lôpt, preskokmi cez švihadlo. V konkurencii 30 škôl sa nám nepodarilo prebojovať do finále.

            Našu školu reprezentovali Bianka Melencová, Matúš Solčiansky, Andrea Solárová, Michal Csajka, Laura Kováčová, Adrian Minár, Kaila Sukeníková, Jakub Csajka.

        • Vesmír očami detí - výtvarná súťaž
          • Vesmír očami detí - výtvarná súťaž

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže "Vesmír očami detí", ktorú organizuje Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s centrami voľného času.  Do okresného  kola postúpili výtvarné práce, ktoré namaľovali: Monika Ondrejmišková a  Samuel Minár z 1. r., Ivo Rubaninský a Dominik Nipča z 2. r., Sebastián Gregor a Filip Minár z 3. r., Katarína Fidesová, Martina Garaj, Dorota Kukučková a Diana Kováčová zo 4. r., Simona Šabová z 5. r., Bianka Melencová a Laura Halásová zo 6. r., Karin Hlavatá, Veronika Minárová a Zara Drexlerová zo 7. r., Zuzana Garajová z 8. r., Alex Petrovič, Anetta Šabová a Alica Juríková z 9. r.. 

             

             

        • Čo vieš o hviezdach - okresné kolo
          • Čo vieš o hviezdach - okresné kolo

          • Mladí nadšenci astronómie z okresu Zlaté Moravce sa  stretli v stredu 1. marca v CVČ v Zlatých Moravciach, aby si preverili svoje vedomosti z oblastí všeobecnej astronómie, astrofyziky, histórie astronómie, slnečnej sústavy, astronomických prístrojov či využitia kozmonautických prostriedkov v astronómii. Našu školu reprezentovala Liliana Gašparíková, ktorá sa umiestnila na 1. mieste a postúpila do krajského kola, ktoré sa uskutočnilo 31.3. v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre.  žiačka sa stala úspešnou riešiteľkou krajského kola geografickej olympiády.  

             

          • Kaufland súťaž

          • Milí rodičia, žiaci, kamaráti, známi!

            Pomôžte našej škole ZŠ Obyce vyhrať zaujímavé ceny od Kauflandu.

            Aj vďaka vášmu hlasu môžeme vyhrať poukážku na nákup altánku, interaktívnu tabuľu alebo záhradné stoly s lavicami. Stačí nakupovať v Kauflande a zbierať balíčky nálepiek EKOBÚK. Vo vnútri nájdete kartičku s hlasovacím kódom, s ktorým môžete od 2. marca do 26. apríla 2023 zabojovať za našu školu na stránke https://ekobuk.sk/sutaz/hlasovanie/obyce/

            Ďakujeme za každý hlas!

            Kód, ktorý bude v balíčku, zaregistrujte na stránke alebo nám ich môžete doniesť do školy, vhodiť do poštovej schránky na budove školy, príp. poslať odfotený cez správu alebo e-mailom (obycezs@gmail.com) a my ho zaregistrujeme.

            ĎAKUJEME!

      • Kontakty

        • Základná škola, Školská 289, Obyce
        • Základná škola - 037 633 22 04 Školská jedáleň (odhlasovanie stravy) - 0915/330198 Fax: 037 633 21 66
        • Školská 289 95195 Obyce Slovakia
        • IČO 37865137
        • DIČ 2021650213
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje