• Koncoročný výlet - 1. stupeň
          • Koncoročný výlet - 1. stupeň

          • 27. júna 2023 sa žiaci 1. - 4. ročníka so svojimi pani učiteľkami vybrali na dobrodružný výlet do Vydrovskej doliny. Spoločne sa vybrali do Čierneho Balogu, kde ich čakala nezabudnuteľná jazda historickou lesnou železnicou z Čierneho Balogu do stanice Vydrovo. Tu na nich už nedočkavo čakali animátorky, ktoré mali pre deti pripravený program. Mladšie deti spoznávali dobrodružstvá zlatokopov pri hľadaní pokladu. Spolu sa naučili ryžovať zlato tradičnými zlatokopeckými panvicami. Každý zlatokop si vyryžované zlato odniesol domov. Žiaci 3. a 4. ročníka súťažili v troch disciplínach - hod drevom - zatĺkanie klincov - presun na chodúľoch. Po zvládnutí všetkých disciplín a zakúpení suvenírov sa žiaci s pani učiteľkami vybrali odkrývať tajomstvá prírody po náučnom chodníku. Výlet vo Vydrovskej doline bol plný pohybu na čerstvom vzduchu, vytvárania pozitívneho vzťahu k prírode.

        • Koncoročný výlet žiakov 6. a 8. ročníka do Košíc
          • Koncoročný výlet žiakov 6. a 8. ročníka do Košíc

          • Dňa 22. júna 2023 sa 22 žiakov 6. a 8. roč. so svojimi triednymi učiteľkami vydalo na dvojdňový výlet do Košíc,  metropoly východného Slovenska. Na výlet sme sa vybrali vlakom. Keďže väčšina z nich cestovala vlakom po prvýkrát, cestu si náležite užila. V Košiciach ich po príchode čakal výborný obed v centre mesta a následne návšteva ZOO a Dinoparku. Po večeri mali žiaci zabezpečenú prehliadku mesta so sprievodcom, počas ktorej sa dozvedeli mnoho z histórie mesta. Ďalší deň sme odštarovali prehliadkou Technického múzea v Košiciach, kde si žiaci mohli prezrieť "baňu", ambulanciu prvého zubára z Košíc, dozvedeli sa mnoho o vývoji metalurgie na Slovensku, mohli obdivovať rôzne vynálezy a pozreli si film o šifrovacom stroji Enigma.  Následne  sa presunuli do Dómu sv. Alžbety a prezreli si mesto aj z výšky, keď zdolali Urbanovu vežu. Pokračovali prehliadkou archeologického "podzemia". Na cestu domov sa posilnili opäť výborným obedom a domov dorazili unavení ale plní zážitkov.

        • Robin Hood
          • Robin Hood

          • Dňa 15. 6. 2023 sa žiaci 1. - 5. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia v DAB v Nitre. Ako aktívni diváci v hľadisku sledovali príbeh hrdinu zo Sherwoodskeho lesa, ktorý zachránil poddaných od zákerného šerifa z Nothinghamu a získal srdce lady Marianny. Páčili sa im priestory divadelnej kultúrnej inštitúcie, zdvíhajúce sa plochy javiska, posuvné kulisy, humor hercov i sprievodná hudba so spevom. Po kultúrnom zážitku si pochutili na vynikajúcej zmrzline a vrátili sa spokojní domov. 

        • 60. výročie otvorenia novej budovy školy
          • 60. výročie otvorenia novej budovy školy

          • Devätnáste májové popoludnie patrilo v tomto školskom roku hosťom, ktorí do Obýc zavítali pri príležitosti osláv 60. výročia otvorenia novej budovy školy. Udalosť sa začala slávnostnou svätou omšou v miestnom chráme, počas ktorej pán dekan Mgr. Jozef Vlasák povzbudil prítomných láskavými slovami a lahodným spevom sprevádzal školský spevokol. Pokračovalo sa programom v škole. Najskôr boli návštevníci privítaní prejavom deviatakov. Nasledovali krátke vystúpenia žiakov. Nakoniec sa zúčastneným prihovoril pán riaditeľ Mgr. Jozef Horváth. Predstavil aj nové logo školy, ktorého autorkou je naša šikovná žiačka Anetta Šabová. Pokračovalo sa prehliadkou školy. Absolventi i bývalí pedagógovia si prezreli zmodernizované priestory, v ktorých sa dnešní žiaci chystajú na svoj vstup do sveta dospelých. V učebniach na nich čakalo drobné pohostenie, pripravené rodičmi našich školákov. Rozvoj našej školy bolo možné podporiť aj zakúpením reklamných predmetov. Vyjadrujeme vďaku všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom k príjemnému priebehu týchto osláv prispeli. Sme radi, že sa tu stretli známi, ktorí si mohli zaspomínať na svoje školské časy a vzájomne sa potešili v priateľskej atmosfére.  

        • Tvorba z odpadu - vyhodnotenie
          • Tvorba z odpadu - vyhodnotenie

          • Odpadom nazývame niečo, čo sa nám zdá nepotrebné či nechcené. Ale to, čo je pre iných odpad, sa naši žiaci snažili využiť pri výrobe rôznych ozdôb a hračiek. Do súťaže sa zapojilo 20 žiakov, ktorí vytvorili z odpadového materiálu krásne umelecké diela.

            Vyhodnotenie: 1. m. K. Hlavatá a A. Solárová (7. r.), 2. m. Kristián Mikuš (6. r.), 3. m.  Patrik Horváth (1. r.), 4. m. Hana Rubaninská (5. r.) a 5. m. Radoslav Halás (4. r.).

        • Chemická olympiáda
          • Chemická olympiáda

          • 9. februára 2023 žiačky 8. a 9. roč. Liliana Gašparíková, Adela Minárová, Kaila Sukeníková riešili úlohy školského kola Chemickej olympiády. Aby mohli riešiť školské kolo, museli najskôr zvládnuť teoretickú a praktickú časť študijného kola. Liliana Gašparíková a Kaila Sukeníková splnili podmienky na postup do okresného kola.

            OK CHO sa uskutočnilo 30. marca 2023 v Gymnázium Janka Kráľa v Zlatých Moravciach. Liliana Gašparíková sa stala úspešnou riešiteľkou okresného kola – umiestnila sa na        1. mieste.

            Postúpila do krajského kola, ktoré sa uskutočnilo 27. apríla 2023 v Spojenej škole, Slančíkovej 2 v Nitre. Svoje vedomosti a zručnosti využila pri riešení teoretických a praktických úloh. V silnej konkurencii žiakov, prevažne žiakov deviateho ročníka z celého nitrianskeho kraja, sa naša žiačka 8. ročníka Liliana umiestnila na krásnom 11. mieste.

            Blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu!

        • English Star
          • English Star

          • Dňa 27. 4. 2023 sa 12 žiakov našej školy zúčastnilo celoslovenskej súťaže English Star. Táto súťaž je zameraná na preverovanie vedomostí žiakov jednotlivých ročníkov v použití anglického jazyka. Súťaž umožňuje žiakom zábavnou formou porovnávať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť okoliu svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie. Všetci naši žiaci dosiahli v súťaži vynikajúce výsledky. Žiak Filip Fides z 3. ročníka získal ako jediný z našej školy výborných 100 percent. Všetkým súťažiacim úprimne gratulujeme a tešíme sa na ďalší ročník tejto súťaže.

            Súťažiaci:

            3. roč. Filip Fides, Tamara Ondrejmišková, Filip Minár

            4. roč. Teodor Filipčík, Radoslav Halás

            5. roč. Richard Krajmer

            6. roč. Laura Halásová, Timotej Drienovský

            7. roč. Zara Drexlerová, Patrik Kliský, Veronika Minárová, Adam Minár

        • Slávik Slovenska
          • Slávik Slovenska

          • Dňa 27. apríla 2023 sa v našej ZŠ uskutočnilo školské kolo v speve ľudových piesní - Slávik Slovenska. Súťažilo 12 žiakov v troch kategóriach. V prvej kategórii súťažili žiaci 1. - 3. ročníka: Ema Lieskovská a Matej Mihalička - 1. roč., Sofia Benčeková, Lilien Elizabeth Zacharová - 2. roč.,  Filip Fides, Tamara Ondrejmišková, Viktória Šurdová - 3. roč.. V druhej kategórii  súťažili žiaci 4. a 6. ročníka: Martin Garaj, Dorota Kukučková - 4. roč., Viktória Benčeková - 6. roč. a v tretej kategórii súťažili  Veronika Minárová - 7. roč. a Zuzana Garajová - 8. roč. Svojím kultivovaným prejavom sa snažili intonačne, melodicky aj rytmicky správne zaspievať ľudové piesne z rôznych regiónov Slovenska. Štvorčlenná porota vyhodnotila spevácke výkony súťažiacich nasledovne:

            I. kat.   1. miesto - Ema Lieskovská (1. roč.)

                        2. miesto -  Lilien Elizabeth Zacharová ( 2. roč.)

                        3. miesto - Sofia Benčeková (2. roč.)

            II. kat.  1. miesto -   Dorota Kukučková (4. roč.)

                        2. miesto -  Viktória Benčeková (6. roč.)

                        3. miesto -  Martin Garaj  (4. roč.)

            III. kat. 1. miesto -   Zuzana Garajová (8. roč.)

                        2. miesto - Veronika Minárová (7. roč.)

            Všetkým zúčastneným súťažiacim blahoželáme.

            Súťažiaci, ktorí sa umiestnili v jednotlivých kategóriach na 1. miestach sa zúčastnili 12. mája 2023  v Zlatých Moravciach , kde sa konal 31. ročník OK - Slávik Slovenska. Našu školu v speve ľudových piesní reprezentovali Ema Lieskovská - 1. roč., Dorota Kukučková - 4. roč., Zuzana Garajová - 8. roč. a na hudobnom nástroji ich doprevádzala žiačka 8. roč. Adela Minárová. Hoci súťažiace podali naozaj skvelý spevácky výkon, nepodarilo sa im získať žiadne umiestnenie. 

            Blahoželáme.

          • Regionálne lesnícke dni

          • V utorok 25. apríla 2023 sa konal v blízkych Topoľčiankach 1. ročník Regionálnych lesníckych dní. Zamestnanci štátneho podniku Lesy SR nachystali v parku pútavé spoznávanie lesa pre žiakov základných škôl. Ich cieľom bolo vzdelávať deti hravou formou pomocou názorných ukážok aj demonštračných predmetov. Účastníkmi boli aj naši školáci, ktorým bol les predstavený pomocou aktivít na pripravených trinástich stanovištiach. Dozvedeli sa, ako funguje les, ako nezanedbať starostlivosť o lesné ekosystémy. Zoznámili sa so sokoliarstvom i s chovom poľovníckych psov. Získali informácie o živote včiel i práci včelára. Oboznamovali sa s činnosťami, ktoré vykonávajú lesníci. Skúšali identifikovať stopy lesných zvierat. Absolvovali vedomostný test a videli mnoho iných zaujímavostí. Žiaci si toto pestré dopoludnie užili a tešia sa na ďalšie lesnícke dni v budúcom roku.

          • Čerstvé hlavičky

          • Vážení rodičia, milí žiaci a žiačky,

            čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde! Preto potrebujeme dostať ešte viac ovocia a zeleniny do školy.

            Aj tento rok sme sa zapojili do projektu Čerstvé hlavičky od Kauflandu. Prosíme, pomôžte nám vyhrať.

            Stačí, ak na stránke cerstvehlavicky.sk nájdete našu školu a zahlasujete za ňu. Hlasovať môžete raz denne.

            Každý hlas sa počíta a aj naša škola sa môže stať jednou zo škôl, ktoré budú dostávať ovocie a zeleninu pre žiakov celý školský rok 2023/2024.

            Hlasovanie prebieha od 20. apríla do 31. mája 2023 na stránke www.cerstvehlavicky.sk.

            Ďakujeme za každý hlas, ktorým podporíte dodávku vitamínov pre našich žiakov.

        • Krajské kolo Dejepisnej olympiády
          • Krajské kolo Dejepisnej olympiády

          • Dňa 3. apríla 2023 sa v Leviciach konalo krajské kolo DO. Našu školu v ňom reprezentovala víťazka okresného kola Dejepisnej olympiády kategórie D (žiaci 8. ročníka) Liliana Gašparíková. Liliana sa s náročným 100-bodovým testom vysporiadala veľmi dobre a získala 81 bodov. Podarilo sa jej umiestniť na peknom 5. mieste. Od prvého miesta ju  delilo iba 10 bodov.

            Liliane blahoželáme a prajeme jej ešte veľa úspechov v ďalších súťažiach, ktoré ju ešte v tomto školskom roku čakajú.

          • Deň narcisov 2023

          • Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok. Pre ľudí s rakovinou je však zbierka narcisov tá najvzácnejšia. 20. APRÍLA JE DEŇ NARCISOV.

            Pripnite si malý kvietok na podporu onkologických pacientov. Partnerom zbierky sa opäť stala aj naša škola. Podporiť Ligu proti rakovine môžete dobrovoľným príspevkom.

            Zbierka sa uskutoční v priestoroch školy v čase od 8:00 do 10:30 hod. (pre žiakov a zamestnancov školy) alebo v centre obce v čase od 11:00 do 11:30 hod. (pre občanov obce).

            Viac o možnostiach prispenia i o tom, ako pomáha Liga proti rakovine, nájdete na www.dennarcisov.sk

            Ďakujeme! 

        • TVORBA Z ODPADU – súťaž
          • TVORBA Z ODPADU – súťaž

          • Pri príležitosti DŇA ZEME vyhlasujeme súťaž o „Najzaujímavejší výrobok vytvorený z odpadového materiálu“. Hodnotí sa  nápaditosť, kreativita a využitie výrobku. Zapojiť sa môže každý, stačí priniesť výrobky vytvorené z odpadu do školy najneskôr do 21. 4. 2023 (piatok).

        • Matematická olympiáda
          • Matematická olympiáda

          • 25. januára 2023 sa v ZŠ Pribinova v Zlatých Moravciach konalo OK MO. Našu školu reprezentovali úspešní riešitelia školského kola. V kategórii Z5 súťažili žiaci 5. ročníka Hana Rubaninská a Samuel Klikáč, 12. apríla 2023 v  OK MO  v kategórii Z8 riešila úlohy žiačka 8. ročníka Liliana Gašparíková, ktorá sa stala úspešnou  riešiteľkou  okresného kola  a umiestnila sa na 4. mieste. Blahoželáme!

        • Mapa môjho budúceho sveta
          • Mapa môjho budúceho sveta

          • Na hodinách výtvarnej výchovy v 5. - 9. ročníku sme tvorili práce na tému Mapa môjho budúceho sveta, ktorá je tento školský rok témou umelecko-kartografickej súťaže DETSKÁ MAPA SVETA vyhlásenou Kartografickou spoločnosťou SR a Geografickým ústavom SAV. Do súťaže zasielame výtvarné práce Laury Halásovej (6. r.), Viktórii Benčekovej (6. r.), Zary Drexlerovej (7. r.), Andrey Solárovej (7. r.), Veroniky Minárovej (7. r.) a Anetty Šabovej (9. r.). Držíme palce!

        • Geografická olympiáda
          • Geografická olympiáda

          • Geografická olympiáda je určená pre žiakov základných škôl so záujmom o geografiu a iné geografii príbuzné vedné odbory. V našej škole sa úspešnými riešiteľkami školského kola geografickej olympiády stali 3  žiačky - Liliana Gašparíková, Laura Kováčová a Alica Juríková a postúpili do okresného kola. Dňa 31. marca 2023 reprezentovali našu školu v okresnom kole v ZŠ Mojmírova v Zlatých Moravciach. V kategórii určenej pre žiakov 8. - 9. ročníka súťažilo 25 žiakov. Súťaž pozostávala z vedomostného testu, práci s mapou a regionálnej geografii. Najlepšie umiestnenie v okresnom kole dosiahla Liliana Gašparíková, ktorá sa umiestnila na 6. mieste.

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 289, Obyce
      • Základná škola - 037 633 22 04 Školská jedáleň (odhlasovanie stravy) - 0915/330198 Fax: 037 633 21 66
      • Školská 289 95195 Obyce Slovakia
      • IČO 37865137
      • DIČ 2021650213
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje