• Pytagoriáda
          • Pytagoriáda

          • 7. a 8. decembra 2022 sa do najobľúbenejšej matematickej súťaže Pytagoriáda zapojilo 34 žiakov 3. – 8. ročníka našej školy. Úspešní riešitelia školského kola - Filip Fides (3. ročník), Jakub Krajčovič (3. ročník), Nela Minárová (4. ročník), Teodor Filipčík (4. ročník), Hana Rubaninská (5. ročník), Liliana Gašparíková (8. ročník), Liliana Ciroková (8. ročník) postúpili do okresnéko kola, ktoré sa konalo 20. a 21. marca 2023  v ZŠ Pribinova v Zlatých Moravciach. Úspešní riešitelia okresného kola: v kategórii P3 sa stal Filip Fides, v kategórii P8 Liliana Gašparíková, ktorá sa umiestnila na 5. mieste.

            Ďakujeme za reprezentáciu školy.

        • Krajské kolo biologickej olympiády kat. C (8. - 9. r.)
          • Krajské kolo biologickej olympiády kat. C (8. - 9. r.)

          • Dňa 17. marca 2023 sa v Nitre uskutočnilo krajské kolo biologickej olympiády v kategórii C. Našu školu reprezentovala víťazka okresného kola Liliana Gašparíková (8. r.). V teoreticko-praktickej časti ukázala porote, že jej vedomosti z oblasti biológie sú na  vynikajúcej úrovni a  stala sa úspešnou riešiteľkou. Ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy a  želáme veľa ďalších úspechov. 

        • Jazykový kvet 2023
          • Jazykový kvet 2023

          • Po dlhom období sme sa opäť zapojili do súťaže Jazykový kvet. Je to súťaž v prednese poézie a prózy v cudzom jazyku. Našu školu v tejto súťaži reprezentovali traja žiaci: Nera Valašíková zo 4.triedy s básňou od Judith Viorst Mother doesn´t want a dog, Patrik Kliský zo 7.triedy s básňou od Jo Hirajo s názvom Remember a Zara Drexlerová zo 7.triedy, ktorá súťažila s vlastnou tvorbou- Love Circle, v kategórii monodráma. Aj keď sa nám tento rok nepodarilo postúpiť do krajského finále, nezúfame, a už teraz sa tešíme na budúci ročník tejto veľmi inšpiratívnej súťaže. Všetkým trom súťažiacim úprimne ďakujeme za účasť.

            Súťažné príspevky:

            https://youtu.be/p3q7Ul-zO6Q

            https://youtu.be/3uSLiH-w0es

            https://youtu.be/ZGOQW8DKT6k

             

        • OBEDY ZADARMO od 1. 5. 2023 pre žiakov
          • OBEDY ZADARMO od 1. 5. 2023 pre žiakov

          • Nárok na dotáciu má každý žiak ZŠ:

            • ktorého zákonný zástupca požiada o dotáciu na stravovanie
            • je prítomný na vyučovaní
            • odoberie obed

            Žiadosť treba vyplniť do 31. 3. 2023.

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať.

            Nárok na dotáciu na obedy má aj žiak, ktorý má špecifické potreby na stravovanie a nemôže konzumovať stravu v ŠJ. Zákonný zástupca tohto žiaka tak isto musí požiadať o dotáciu a predložiť ZŠ doklad od lekára špecialistu, že jeho dieťa nemôže konzumovať stravu pripravenú v ŠJ.

            Dotácia bude vyplatená zriaďovateľom zákonnému zástupcovi žiaka.

            V prípade, že sa vaše dieťa v školskej jedálni nestravovalo, je zároveň potrebné, požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov, je potrebné vyplniť zápisný lístok stravníka.

            Dotácia na stravu sa od 1. 5. 2023 bude poskytovať v sume:

            2,10 € za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni

            2,30 € za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni

            V prípade, že žiak nebude na vyučovaní a nebude včas odhlásený, zákonný zástupca je povinný uhradiť celú výšku stravného.

            V prípade, že žiak nie je načas odhlásený, 24 hod. vopred, najneskoršie do 14 hod., má zákonný zástupca prvý deň neprítomnosti právo odobrať obed do vlastných nádob a dieťa na ďalšie dni má odhlásiť. 

            Zároveň je potrebné, aby žiaci prihlásení na dotované obedy mali do 30. 4. 2023 uhradené všetky predpísané platby a prípadné nedoplatky na stravnom.

        • Biblická olympiáda
          • Biblická olympiáda

          • V tomto školskom roku sme sa zapojili do vedomostnej súťaže, ktorej cieľom je vychovávať žiakov k hodnotám a medziľudským vzťahom na základe spoznávania biblických postáv a udalostí. Predmetom bolo čítanie vybraných biblických kníh Starého a Nového zákona. Podobne ako vo výtvarnej biblickej súťaži aj tu sme sa v triednych kolách zamerali na príbeh kráľovnej Ester, s ktorou mali spoločnú tému: Odvaha a dôvera v Boha. Po prečítaní textu, sledovaní ukážok hraného a animovaného filmu riešili žiaci rôzne typy zadaní: testové úlohy, určovanie súradníc, dopĺňanie chýbajúcich slov, analýza ilustrácií, zoraďovanie deja v časovo-logickej postupnosti. Víťazmi triednych kôl sa stali:

            4. ročník: Diana Kováčová; Teodor Filipčík, Martin Garaj

            5. ročník: Hana Rubaninská, Samuel Klikáč, Richard Krajmer

            6. ročník: Timotej Pavelka, Nina Líšková, Matúš Solčiansky

            7. ročník: Andrea Solárová, Zara Drexlerová, Adam Minár

            8. ročník: Liliana Gašparíková, Zuzana Garajová, Laura Kováčová

            9. ročník: Anetta Šabová, Alica Juríková

            Najúspešnejšou trojicou boli žiaci s najvyššou percentuálnou úspešnosťou: Liliana Gašparíková (1. m.), Anetta Šabová (2. m.), Alica Juríková (3. m.).

        • Biblia očami detí a mládeže
          • Biblia očami detí a mládeže

          • V tomto školskom roku sme sa zapojili do výtvarnej súťaže, ktorú organizuje Katolícke pedagogické a katechetické centrum v Levoči. Jej cieľom je podporiť nápaditosť a originálnosť vnímania života biblických postáv a privádzať žiakov k poznávaniu Biblie a záujmu o ňu. Predmetom bolo čítanie vybraných biblických kníh Starého a Nového zákona a následné zobrazenie. My sme sa zamerali na príbeh kráľovnej Ester. Žiaci stvárňovali tému: Odvaha a dôvera v Boha. Víťazné výkresy zo školského kola, ktoré posielame do diecézneho/krajského kola, sú práce z:

            3. kategórie: Dorota Kukučková (4. roč.)

            4. kategórie:  Hana Rubaninská (5. roč.), Timotej Pavelka (6. roč.)

            5. kategórie: Zuzana Garajová (8. roč.), Zara Drexlerová (7. roč.), Anetta Šabová (9. roč.)

            8. kategórie: Štefan Kováč (9. roč.).

            Štefan Kováč získal v diecéznom/krajskom kole CENU POROTY

            Blahoželáme!

        • Olympijský odznak všestrannosti
          • Olympijský odznak všestrannosti

          • Krajské kolo Levice

            Citius Altius Fortius - Rýchlejšie vyššie silnejšie

            V duchu olympijského hesla a v duchu fair play sme 14. 3. 2023 reprezentovali našu školu na krajskom kole olympijského odznaku všestrannosti v športovej hale v Leviciach. Do krajského kola sa mohla prihlásiť každá škola Nitrianskeho kraja, ktorá sa zapojila školským kolom do celoslovenského merania. 

            Na dráhe zručnosti sme sa popasovali s preskokmi cez prekážky, podliezaním, preliezaním, prenášaním ťažkých lôpt, preskokmi cez švihadlo. V konkurencii 30 škôl sa nám nepodarilo prebojovať do finále.

            Našu školu reprezentovali Bianka Melencová, Matúš Solčiansky, Andrea Solárová, Michal Csajka, Laura Kováčová, Adrian Minár, Kaila Sukeníková, Jakub Csajka.

        • Vesmír očami detí - výtvarná súťaž
          • Vesmír očami detí - výtvarná súťaž

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže "Vesmír očami detí", ktorú organizuje Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s centrami voľného času.  Do okresného  kola postúpili výtvarné práce, ktoré namaľovali: Monika Ondrejmišková a  Samuel Minár z 1. r., Ivo Rubaninský a Dominik Nipča z 2. r., Sebastián Gregor a Filip Minár z 3. r., Katarína Fidesová, Martina Garaj, Dorota Kukučková a Diana Kováčová zo 4. r., Simona Šabová z 5. r., Bianka Melencová a Laura Halásová zo 6. r., Karin Hlavatá, Veronika Minárová a Zara Drexlerová zo 7. r., Zuzana Garajová z 8. r., Alex Petrovič, Anetta Šabová a Alica Juríková z 9. r.. 

             

             

        • Čo vieš o hviezdach - okresné kolo
          • Čo vieš o hviezdach - okresné kolo

          • Mladí nadšenci astronómie z okresu Zlaté Moravce sa  stretli v stredu 1. marca v CVČ v Zlatých Moravciach, aby si preverili svoje vedomosti z oblastí všeobecnej astronómie, astrofyziky, histórie astronómie, slnečnej sústavy, astronomických prístrojov či využitia kozmonautických prostriedkov v astronómii. Našu školu reprezentovala Liliana Gašparíková, ktorá sa umiestnila na 1. mieste a postúpila do krajského kola, ktoré sa uskutočnilo 31.3. v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre.  žiačka sa stala úspešnou riešiteľkou krajského kola geografickej olympiády.  

             

          • Kaufland súťaž

          • Milí rodičia, žiaci, kamaráti, známi!

            Pomôžte našej škole ZŠ Obyce vyhrať zaujímavé ceny od Kauflandu.

            Aj vďaka vášmu hlasu môžeme vyhrať poukážku na nákup altánku, interaktívnu tabuľu alebo záhradné stoly s lavicami. Stačí nakupovať v Kauflande a zbierať balíčky nálepiek EKOBÚK. Vo vnútri nájdete kartičku s hlasovacím kódom, s ktorým môžete od 2. marca do 26. apríla 2023 zabojovať za našu školu na stránke https://ekobuk.sk/sutaz/hlasovanie/obyce/

            Ďakujeme za každý hlas!

            Kód, ktorý bude v balíčku, zaregistrujte na stránke alebo nám ich môžete doniesť do školy, vhodiť do poštovej schránky na budove školy, príp. poslať odfotený cez správu alebo e-mailom (obycezs@gmail.com) a my ho zaregistrujeme.

            ĎAKUJEME!

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

          • V týždni od 13. do 17. februára 2023 24 žiakov 5., 6. a 7. ročníka absolvovalo lyžiarsky výcvik v stredisku SKI Drozdovo. Deti mali počasie ako na objednávku, ideálne podmienky a svah ako pre pretekárov. Podľa úrovne lyžovania boli žiaci rozdelení do 2 družstiev. Tí pokročilí každý deň usilovne trénovali,  zdokonaľovali  si techniku  lyžovania, zlepšovali svoje výkony. Počiatočný strach začiatočníkov zo svahu, z brzdenia, oblúkov a jazdy na vleku vystriedala radosť z pohybu na lyžiach. No a navyše, v príjemnej atmosfére týchto dní naplnenej množstvom úsmevných situácií vznikali medzi deťmi nové kamarátstva. V piatok našli v sebe všetci odvahu postaviť sa na štart pretekárskej dráhy. A ako lyžiarska súťaž skončila?

            V kategórii pokročilých lyžiarov zvíťazila Hana Rubaninská,

            na 2. mieste skončila Veronika Minárová

            a z 3. miesta sa tešila Viktória Benčeková.

             

            V kategórii lyžiarov – začiatočníkov si diplom

            za 1. miesto domov odniesol Richard Krajmer,

            na 2. mieste sa umiestnil Timotej Karvay

            a na 3. mieste Andrej Csajka.

            Víťazom blahoželáme.

            Pani učiteľky s inštruktorkou Monikou boli právom hrdé na to, čo naši lyžiari na trati predviedli. Radosť bolo na nich pozerať!

            Veríme, že veselé a príjemné spomienky na lyžovačku na Drozdove budú v pamäti našich už lyžiarov dlho rezonovať.

        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda

          • Víťazi školského kola BIOLOGICKEJ olympiády  - Liliana Gašparíková a Laura Kováčová, žiačky 8. ročníka, boli reprezentovať našu školu 14. februára 2023 v okresnom kole, ktoré sa konalo v ZŠ Tesárske Mlyňany. Súťažili v kategórii C pre  žiakov 8. a 9. ročníka v teoreticko-praktickej časti. V praktickej časti izolovali DNA banánu a v teoretickej časti sa popasovali s náročnými úlohami z botaniky, zoológie, genetiky aj geológie. A opäľ sa prebojovali na popredné miesta.

            Najväčší triumf dosiahla Liliana Gašparíková, ktorá sa   z 15 žiakov  umiestnila na krásnom 1. mieste a postúpila do krajského kola. Laura Kováčová sa umiestnila na peknom 5. mieste.  

            Našim žiačkam  srdečne gratulujeme a Liliane prajeme veľa úspechov v krajskom kole v Nitre. 

        • Karneval
          • Karneval

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde... je obľúbená fašiangová pesnička.

            Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy, plesov a karnevalov. Je to obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy, kedy začína pôst. Počas fašiangov sa vo väčšom počte  organizujú  svadby a zabíjačky. Typickým fašiangovým jedlom sú šišky vyprážané na masti a fánky.

            Fašiangový karneval nechýbal ani v našej škole. Dňa 10. februára 2023 sa škola zmenila na rozprávkové kráľovstvo plné postavičiek a rozprávkových bytostí. Po predstavení sa všetkých masiek mala porota ťažkú úlohu. Z veľkého počtu pekných masiek musela vybrať tie najkrajšie.  Ocenené boli masky, ktoré boli najviac originálne, nápadité a časovo náročné na ich vyhotovenie. Všetci žiaci boli odmenení sladkosťou. Po vyhodnotení tancovali a zabávali sa. 

            Súčasťou karnevalu bola aj tombola, v ktorej žiaci mohli vyhrať zaujímavé ceny. Stačilo trochu šťastia a výherca mal  cenu v ruke. Niektorí si pre výhru boli aj viac krát a iní ani raz. Ale tak to už býva.  

            Aj vďaka rodičom, ktorí sa postarali o nádherné masky svojich detí sme všetci prežili jedno    príjemné dopoludnie plné radosti, smiechu a zábavy.

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • Aj v tomto školskom roku sa v našej škole konalo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín, na ktorom svoje recitačné schopnosti predviedli víťazi triednych kôl.

            V 1. kategórii recitovali žiaci 2. – 4. ročníka. V prednese poézie 1. miesto získal M. Garaj (4. roč.), 2. miesto S. Benčeková, 3. miesto L. E. Zacharová (2. roč.). Zúčastnil sa aj M. Minár (4. roč.). V prednese prózy bol na 2. mieste ocenený F. Fides a zúčastnil sa aj J. Fides (3. roč.).

            V 2. kategórii sa prezentovali žiaci 5. a 6. ročníka. Ocenenia za prednes poézie získali H. Rubaninská – 1. miestoN. Juríková – 2. miesto (5. roč.). V próze bol ocenený A. Minár – 2. miesto (6. roč.).  

            V 3. kategórii prednášali texty obľúbených autorov žiaci 7. a 8. ročníka. V prednese poézie 3. miesto obsadila V. Minárová (7. roč.) a zúčastnila sa aj K. Ďurišová (8. roč.). Prozaický text prednášala aj S. Šipošová (8. roč.).

            Všetkým účastníkom ďakujeme za odhodlanie a povzbudzujeme ich k ďalšiemu zdokonaľovaniu svojich recitačných schopností. Víťazi jednotlivých kategórií nás pôjdu reprezentovať 29. 3. 2023 do Zlatých Moraviec na okresné kolo.

        • Okresné kolo Dejepisnej olympiády
          • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

          • ňa 8. 2. 2023 sa v ZŠ na Robotníckej ulici konalo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Našu školu v ňom reprezentovala v kategórii D (žiaci 8. ročníka ZŠ) Liliana Gašparíková. So 100-bodovým testom sa jej podarilo úspešne vysporiadať a umiestniť sa na 1. mieste. K úspechu jej blahoželáme a do krajského kola, ktoré sa uskutoční 3. 4. 2023 v Leviciach, jej budeme všetci držať päste.

        • Muzikálové predstavenie CYRANO Z PREDMESTIA
          • Muzikálové predstavenie CYRANO Z PREDMESTIA

          • Dňa 26. 1. 2023 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili muzikálového predstavenia Cyrano z predmestia, ktoré sa konalo v divadle Nová scéna v Bratislave. Cyrano z predmestia je pôvodný slovenský muzikál v dvoch dejstvách, s hudbou Mariána Vargu a Pavla Hammela. A tak sme mohli takmer 3 hodiny dychtivo sledovať príbeh Cyranovej neopätovanej lásky ku krásnej Roxane v podaní Mirky Partlovej, zamilovanej do Jána, ktorého stvárňoval Dárius Koči. Boli sme svedkami nestarnúceho príbehu o láske, zásadách, kamarátstve, úspechoch a pádoch, ktorý bol podaný moderným muzikálovým jazykom so živou kapelou.

        • Mesačný príspevok za pobyt žiaka v ŠKD
          • Mesačný príspevok za pobyt žiaka v ŠKD

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že na základe rozhodnutia obecného zastupiteľstva obce Obyce – VZN obce č. 5/2022 od 01. januára 2023 výška mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov na činnosti školského klubu detí zriadeného Obcou Obyce je 6 € za jedno dieťa navštevujúce školský klub detí pri Základnej škole Obyce.

            Príspevok sa uhrádza vopred do desiateho dňa príslušného kalendárneho mesiaca, ktorý predchádza kalendárnemu mesiacu, za ktorý sa príspevok uhrádza.

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 289, Obyce
      • Základná škola - 037 633 22 04 Školská jedáleň (odhlasovanie stravy) - 0915/330198 Fax: 037 633 21 66
      • Školská 289 95195 Obyce Slovakia
      • IČO 37865137
      • DIČ 2021650213
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje