• Biblia očami detí a mládeže
          • Biblia očami detí a mládeže

          • V tomto školskom roku sme sa zapojili do výtvarnej súťaže, ktorú organizuje Katolícke pedagogické a katechetické centrum v Levoči. Jej cieľom je podporiť nápaditosť a originálnosť vnímania života biblických postáv a privádzať žiakov k poznávaniu Biblie a záujmu o ňu. Predmetom bolo čítanie vybraných biblických kníh Starého a Nového zákona a následné zobrazenie. My sme sa zamerali na príbeh kráľovnej Ester. Žiaci stvárňovali tému: Odvaha a dôvera v Boha. Víťazné výkresy zo školského kola, ktoré posielame do diecézneho/krajského kola, sú práce z:

            3. kategórie: Dorota Kukučková (4. roč.)

            4. kategórie:  Hana Rubaninská (5. roč.), Timotej Pavelka (6. roč.)

            5. kategórie: Zuzana Garajová (8. roč.), Zara Drexlerová (7. roč.), Anetta Šabová (9. roč.)

            8. kategórie: Štefan Kováč (9. roč.).

            Štefan Kováč získal v diecéznom/krajskom kole CENU POROTY

            Blahoželáme!

        • Olympijský odznak všestrannosti
          • Olympijský odznak všestrannosti

          • Krajské kolo Levice

            Citius Altius Fortius - Rýchlejšie vyššie silnejšie

            V duchu olympijského hesla a v duchu fair play sme 14. 3. 2023 reprezentovali našu školu na krajskom kole olympijského odznaku všestrannosti v športovej hale v Leviciach. Do krajského kola sa mohla prihlásiť každá škola Nitrianskeho kraja, ktorá sa zapojila školským kolom do celoslovenského merania. 

            Na dráhe zručnosti sme sa popasovali s preskokmi cez prekážky, podliezaním, preliezaním, prenášaním ťažkých lôpt, preskokmi cez švihadlo. V konkurencii 30 škôl sa nám nepodarilo prebojovať do finále.

            Našu školu reprezentovali Bianka Melencová, Matúš Solčiansky, Andrea Solárová, Michal Csajka, Laura Kováčová, Adrian Minár, Kaila Sukeníková, Jakub Csajka.

        • Vesmír očami detí - výtvarná súťaž
          • Vesmír očami detí - výtvarná súťaž

          • Aj v tomto školskom roku sa žiaci našej školy zapojili do celoslovenskej výtvarnej súťaže "Vesmír očami detí", ktorú organizuje Slovenská ústredná hvezdáreň v Hurbanove v spolupráci s centrami voľného času.  Do okresného  kola postúpili výtvarné práce, ktoré namaľovali: Monika Ondrejmišková a  Samuel Minár z 1. r., Ivo Rubaninský a Dominik Nipča z 2. r., Sebastián Gregor a Filip Minár z 3. r., Katarína Fidesová, Martina Garaj, Dorota Kukučková a Diana Kováčová zo 4. r., Simona Šabová z 5. r., Bianka Melencová a Laura Halásová zo 6. r., Karin Hlavatá, Veronika Minárová a Zara Drexlerová zo 7. r., Zuzana Garajová z 8. r., Alex Petrovič, Anetta Šabová a Alica Juríková z 9. r.. 

             

             

        • Čo vieš o hviezdach - okresné kolo
          • Čo vieš o hviezdach - okresné kolo

          • Mladí nadšenci astronómie z okresu Zlaté Moravce sa  stretli v stredu 1. marca v CVČ v Zlatých Moravciach, aby si preverili svoje vedomosti z oblastí všeobecnej astronómie, astrofyziky, histórie astronómie, slnečnej sústavy, astronomických prístrojov či využitia kozmonautických prostriedkov v astronómii. Našu školu reprezentovala Liliana Gašparíková, ktorá sa umiestnila na 1. mieste a postúpila do krajského kola, ktoré sa uskutočnilo 31.3. v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre.  žiačka sa stala úspešnou riešiteľkou krajského kola geografickej olympiády.  

             

          • Kaufland súťaž

          • Milí rodičia, žiaci, kamaráti, známi!

            Pomôžte našej škole ZŠ Obyce vyhrať zaujímavé ceny od Kauflandu.

            Aj vďaka vášmu hlasu môžeme vyhrať poukážku na nákup altánku, interaktívnu tabuľu alebo záhradné stoly s lavicami. Stačí nakupovať v Kauflande a zbierať balíčky nálepiek EKOBÚK. Vo vnútri nájdete kartičku s hlasovacím kódom, s ktorým môžete od 2. marca do 26. apríla 2023 zabojovať za našu školu na stránke https://ekobuk.sk/sutaz/hlasovanie/obyce/

            Ďakujeme za každý hlas!

            Kód, ktorý bude v balíčku, zaregistrujte na stránke alebo nám ich môžete doniesť do školy, vhodiť do poštovej schránky na budove školy, príp. poslať odfotený cez správu alebo e-mailom (obycezs@gmail.com) a my ho zaregistrujeme.

            ĎAKUJEME!

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

          • V týždni od 13. do 17. februára 2023 24 žiakov 5., 6. a 7. ročníka absolvovalo lyžiarsky výcvik v stredisku SKI Drozdovo. Deti mali počasie ako na objednávku, ideálne podmienky a svah ako pre pretekárov. Podľa úrovne lyžovania boli žiaci rozdelení do 2 družstiev. Tí pokročilí každý deň usilovne trénovali,  zdokonaľovali  si techniku  lyžovania, zlepšovali svoje výkony. Počiatočný strach začiatočníkov zo svahu, z brzdenia, oblúkov a jazdy na vleku vystriedala radosť z pohybu na lyžiach. No a navyše, v príjemnej atmosfére týchto dní naplnenej množstvom úsmevných situácií vznikali medzi deťmi nové kamarátstva. V piatok našli v sebe všetci odvahu postaviť sa na štart pretekárskej dráhy. A ako lyžiarska súťaž skončila?

            V kategórii pokročilých lyžiarov zvíťazila Hana Rubaninská,

            na 2. mieste skončila Veronika Minárová

            a z 3. miesta sa tešila Viktória Benčeková.

             

            V kategórii lyžiarov – začiatočníkov si diplom

            za 1. miesto domov odniesol Richard Krajmer,

            na 2. mieste sa umiestnil Timotej Karvay

            a na 3. mieste Andrej Csajka.

            Víťazom blahoželáme.

            Pani učiteľky s inštruktorkou Monikou boli právom hrdé na to, čo naši lyžiari na trati predviedli. Radosť bolo na nich pozerať!

            Veríme, že veselé a príjemné spomienky na lyžovačku na Drozdove budú v pamäti našich už lyžiarov dlho rezonovať.

        • Biologická olympiáda
          • Biologická olympiáda

          • Víťazi školského kola BIOLOGICKEJ olympiády  - Liliana Gašparíková a Laura Kováčová, žiačky 8. ročníka, boli reprezentovať našu školu 14. februára 2023 v okresnom kole, ktoré sa konalo v ZŠ Tesárske Mlyňany. Súťažili v kategórii C pre  žiakov 8. a 9. ročníka v teoreticko-praktickej časti. V praktickej časti izolovali DNA banánu a v teoretickej časti sa popasovali s náročnými úlohami z botaniky, zoológie, genetiky aj geológie. A opäľ sa prebojovali na popredné miesta.

            Najväčší triumf dosiahla Liliana Gašparíková, ktorá sa   z 15 žiakov  umiestnila na krásnom 1. mieste a postúpila do krajského kola. Laura Kováčová sa umiestnila na peknom 5. mieste.  

            Našim žiačkam  srdečne gratulujeme a Liliane prajeme veľa úspechov v krajskom kole v Nitre. 

        • Karneval
          • Karneval

          • Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde... je obľúbená fašiangová pesnička.

            Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy, plesov a karnevalov. Je to obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy, kedy začína pôst. Počas fašiangov sa vo väčšom počte  organizujú  svadby a zabíjačky. Typickým fašiangovým jedlom sú šišky vyprážané na masti a fánky.

            Fašiangový karneval nechýbal ani v našej škole. Dňa 10. februára 2023 sa škola zmenila na rozprávkové kráľovstvo plné postavičiek a rozprávkových bytostí. Po predstavení sa všetkých masiek mala porota ťažkú úlohu. Z veľkého počtu pekných masiek musela vybrať tie najkrajšie.  Ocenené boli masky, ktoré boli najviac originálne, nápadité a časovo náročné na ich vyhotovenie. Všetci žiaci boli odmenení sladkosťou. Po vyhodnotení tancovali a zabávali sa. 

            Súčasťou karnevalu bola aj tombola, v ktorej žiaci mohli vyhrať zaujímavé ceny. Stačilo trochu šťastia a výherca mal  cenu v ruke. Niektorí si pre výhru boli aj viac krát a iní ani raz. Ale tak to už býva.  

            Aj vďaka rodičom, ktorí sa postarali o nádherné masky svojich detí sme všetci prežili jedno    príjemné dopoludnie plné radosti, smiechu a zábavy.

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

          • Aj v tomto školskom roku sa v našej škole konalo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín, na ktorom svoje recitačné schopnosti predviedli víťazi triednych kôl.

            V 1. kategórii recitovali žiaci 2. – 4. ročníka. V prednese poézie 1. miesto získal M. Garaj (4. roč.), 2. miesto S. Benčeková, 3. miesto L. E. Zacharová (2. roč.). Zúčastnil sa aj M. Minár (4. roč.). V prednese prózy bol na 2. mieste ocenený F. Fides a zúčastnil sa aj J. Fides (3. roč.).

            V 2. kategórii sa prezentovali žiaci 5. a 6. ročníka. Ocenenia za prednes poézie získali H. Rubaninská – 1. miestoN. Juríková – 2. miesto (5. roč.). V próze bol ocenený A. Minár – 2. miesto (6. roč.).  

            V 3. kategórii prednášali texty obľúbených autorov žiaci 7. a 8. ročníka. V prednese poézie 3. miesto obsadila V. Minárová (7. roč.) a zúčastnila sa aj K. Ďurišová (8. roč.). Prozaický text prednášala aj S. Šipošová (8. roč.).

            Všetkým účastníkom ďakujeme za odhodlanie a povzbudzujeme ich k ďalšiemu zdokonaľovaniu svojich recitačných schopností. Víťazi jednotlivých kategórií nás pôjdu reprezentovať 29. 3. 2023 do Zlatých Moraviec na okresné kolo.

        • Okresné kolo Dejepisnej olympiády
          • Okresné kolo Dejepisnej olympiády

          • ňa 8. 2. 2023 sa v ZŠ na Robotníckej ulici konalo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Našu školu v ňom reprezentovala v kategórii D (žiaci 8. ročníka ZŠ) Liliana Gašparíková. So 100-bodovým testom sa jej podarilo úspešne vysporiadať a umiestniť sa na 1. mieste. K úspechu jej blahoželáme a do krajského kola, ktoré sa uskutoční 3. 4. 2023 v Leviciach, jej budeme všetci držať päste.

        • Muzikálové predstavenie CYRANO Z PREDMESTIA
          • Muzikálové predstavenie CYRANO Z PREDMESTIA

          • Dňa 26. 1. 2023 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili muzikálového predstavenia Cyrano z predmestia, ktoré sa konalo v divadle Nová scéna v Bratislave. Cyrano z predmestia je pôvodný slovenský muzikál v dvoch dejstvách, s hudbou Mariána Vargu a Pavla Hammela. A tak sme mohli takmer 3 hodiny dychtivo sledovať príbeh Cyranovej neopätovanej lásky ku krásnej Roxane v podaní Mirky Partlovej, zamilovanej do Jána, ktorého stvárňoval Dárius Koči. Boli sme svedkami nestarnúceho príbehu o láske, zásadách, kamarátstve, úspechoch a pádoch, ktorý bol podaný moderným muzikálovým jazykom so živou kapelou.

        • Mesačný príspevok za pobyt žiaka v ŠKD
          • Mesačný príspevok za pobyt žiaka v ŠKD

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že na základe rozhodnutia obecného zastupiteľstva obce Obyce – VZN obce č. 5/2022 od 01. januára 2023 výška mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov na činnosti školského klubu detí zriadeného Obcou Obyce je 6 € za jedno dieťa navštevujúce školský klub detí pri Základnej škole Obyce.

            Príspevok sa uhrádza vopred do desiateho dňa príslušného kalendárneho mesiaca, ktorý predchádza kalendárnemu mesiacu, za ktorý sa príspevok uhrádza.

        • Pohľadnice zo Španielska
          • Pohľadnice zo Španielska

          • Ako aj minulý, tak aj tento rok sme sa zapojili do úžasného eTwinningového projektu Exchanging Christmas Cards - výmena vianočných pohľadníc so zahraničnou školou. Tentokrát to bola škola z ďalekého Španielska, z Torena (Leon). Naši žiaci 5. až 8. ročníka vytvorili krásne pohľadnice pre svojich španielskych kamarátov a napísali krátke prianie v anglickom jazyku. Ani sme nemuseli dlho čakať a naši kamaráti zo Španielska nám poslali krásne pohľadnice. Po Vianociach nás čaká ešte uzatvorenie projektu, a to formou video chatu s našimi priateľmi, kde si navzájom porozprávame (samozrejme po anglicky) o našich Vianociach, darčekoch a zvykoch. Merry Christmas už po anglicky veľmi dobre všetci vieme, ale čo sme sa v tomto projekte naučili (a nielen to) je to ich krásne španielske - FELIZ NAVIDAD.

            Naše pohľadnice v Španielsku.

          • Prerušenie školského vyučovania

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že na základe odporúčania RÚVZ v Nitre sa od 19. 12. 2022 do 22. 12. 2022 (vrátane) prerušuje školské vyučovanie v 1. – 9. ročníku z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov.

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Návšteva pekárne
          • Návšteva pekárne

          • 15. decembra 2022 žiaci 1. ročníka navštívili pekáreň, kde im pani Filipčíková vysvetlila, ako sa z obilného kláska stane chutný chlebík. Deti sa naučili, ako sa melie múka, pripravuje kvások, cesto a samé si napiekli žemličky. Celá pekáreň voňala čerstvým chlebíkom a všetkým bolo veselo.

        • Školské kolo Šalianskeho Maťka
          • Školské kolo Šalianskeho Maťka

          • Dňa 12. decembra 2022 sa uskutočnilo školské kolo v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko. Tento rok sa v ňom kvôli stúpajúcej chorobnosti mohlo predviesť len 5 žiakov, ktorí súťažili v 3 kategóriách. 

            I. kategória (žiaci 2. - 3. ročníka) - F. Fides, 3. ročník

            II. kategória (žiaci 4. - 5. ročníka) - N. Juríková, 5. ročník

            III. kategória (žiaci 6. - 7. ročníka) - L. Halásová a K. Mikuš, 6. ročník; K. Hlavatá, 7. ročník

            V okresnom kole, ktoré sa bude konať 26. 1. 2023 v ZŠ Mojmírova, nás budú reprezentovať F. Fides a K. Mikuš.

            Víťazom blahoželáme a všetkým ďakujeme za účasť.

                            

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 289, Obyce
      • Základná škola - 037 633 22 04 Školská jedáleň (odhlasovanie stravy) - 0915/330198 Fax: 037 633 21 66
      • Školská 289 95195 Obyce Slovakia
      • IČO 37865137
      • DIČ 2021650213
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje